Pannon Egyetem Nagykanizsa

Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ

HU EN
×

Szülőknek

Szeretné, ha gyermeke minőségi képzésben részesülne, de nem kellene megküzdenie a nagyvárosi egyetemek kihívásaival?

Ön is továbbképezné magát? Válasszon képzéseink közül!

Megnézem a szakokat

ITT olvashatóak a jelentkezéssel kapcsolatos legfontosabb információk.

ITT olvashatóak a felvételi jelentkezéssel kapcsolatos legfontosabb dátumok.

 • A duális képzési formában induló szakokat a Felsőoktatási felvételi tájékoztatóban meghirdetett képzéseknél lábjegyzet jelöli.
 • Amennyiben tehát a jelentkező duális képzésben szeretné folytatni tanulmányait, akkor a felvételi eljárás során duális képzésre utaló lábjegyzettel rendelkező képzésre kell jelentkeznie.
 • Figyelni kell arra, hogy az E-felvételi rendszerében a duális képzésre utaló lábjegyzet nem jelenik meg, így a felvételizőnek mindig célszerű körültekintően ellenőriznie, hogy valóban a számára megfelelő képzésre jelentkezett-e.
 • A jelentkezőnek a felsőoktatási intézménnyel megállapodást kötött gyakorlóhelyek valamelyikénél is sikeresen kell teljesítenie a kiválasztási eljárást.

Tehát duális képzési hallgató csak úgy lehet valakiből, ha a megfelelő pontszám elérésével bekerül valamelyik felsőoktatási intézménybe, egyúttal felvételt nyer egy olyan gyakorlóhelyre is, amely az adott képzésen együttműködik az intézménnyel.

Bővebb információ ITT olvasható

 1. Jelentkezik a kiválasztott szakra
 2. A jelentkezést követően az egyetem értesítést küld arról, hogy lehetőség van jelentkezni duális képzésre
 3. Jelentkezés leadása az e-mailben írtak szerint
 4. Amennyiben felvételt nyert az egyetemre, már csak arra kell várni, hogy a kiválasztott duális partner is elfogadja a jelentkezést
 5. Élvezni a duális képzés nyújtotta örömöket 😊

Bővebb információ ITT olvasható.

Van lehetőség önköltséges képzésre jelentkezni?

Igen, a felsőoktatási szakképzésnél, az alapképzésnél, valamint a mesterképzésnél is van lehetőség önköltséges képzésre jelentkezni.

Önköltséges képzésben van lehetőség részletfizetésre?

Nincs lehetőség részletfizetésre.

Honnan szerezhetünk információkat egy adott intézményről?

Az intézmény honlapjáról, vagy a felvételizőknek szóló információs oldalról
Amennyiben további kérdése lenne, úgy az alábbi elérhetőségek egyikén keressen minket bizalommal (pr@pen.uni-pannon.hu, +93 502 911)

Ha a gyermekem kevésbé jó tanulmányi eredménnyel rendelkezik, de szeretne továbbtanulni, akkor milyen lehetőségei vannak?

Ha gyermeke tanulmányi eredménye nem kiemelkedő, akkor azt javasoljuk, hogy adja be jelentkezését valamelyik felsőoktatási szakképzésünkre. Ezek rövid (2 éves), gyakorlatorientált képzések.
A felsőoktatási szakképzés elvégzése azért is hasznos, mert később, a diploma megszerzésekor az elvégzett felsőoktatási szakképzésért többletpontokat kaphat, illetve a felsőoktatási szakképzés során elvégzett tárgyakat már nem kell újra teljesíteni az alapképzés során. Így a képzési idő is lerövidül.
A felsőoktatási szakképzésekről bővebben ITT olvashat.

A hallgatóink bekapcsolódhatnak tehettséggondozó programjainkba link, ahol már az egyetemi évek alatt betekintést nyerhetnek a szakmai életbe.

A kötelező szakmai gyakorlatnak is fontos szerepe van, amelyre az utolsó félében kerül sor.

 • Irodánk hétfőtől-péntekig 9:00-16:00-ig várja hívását a 0693 502 911-es telefonszámon.
 • Ugyanebben az időszakban személyesen is felkereshet minket a 8800 Nagykanizsa, Zrínyi M. utca 18. szám alatt.
 • Amennyiben e-mailt írna, levelét a pr@pen.uni-pannon.hu címre küldje.
 • Ezen kívül javasoljuk, hogy gyermekével látogassanak el valamelyik nyílt napunkra, ahol személyesen a szakvezetőktől, illetve hallgatóinktól kérdezhet. Nyílt napjaink dátumait ITT találja.