Pannon Egyetem Nagykanizsa

Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ

HU EN
×

Kollégiumi tájékoztató

Kedves Gólya!

Szeretettel üdvözöllek kollégiumunkban, mely, ha sikerrel veszed a beilleszkedés akadályait, hamarosan második otthonoddá válik. Közös életünknek a kezdő zökkenők után is szüksége lesz irányító kezekre. A kollégiumban megtalálod a faliújságon az itt dolgozók nevét, beosztását, akikhez bármikor fordulj bizalommal és természetesen az őket megillető tisztelettel.

Hallgatótársaid közül kerülnek ki a Kollégiumi Intéző Bizottság (KIB) tagjai és a kollégiumi vezetés és a hallgatók közötti kapcsolattartást, napi ügyek operatív intézését a kollégiumi szeniorok segítik. A kollégiumi szeniori megbízást jelenleg Mészáros Erik látja el. Bármilyen beköltözéssel, bentlakással vagy egyetemi-kollégiumi élettel kapcsolatos problémával őt bátran keresheted személyesen vagy a meszaroserik@hok.uni-pannon.hu e-mail címen. 

A beköltözés kapcsán felmerült kérdéseidet az alábbi e-mail címre küldheted: bali.judit@pen.uni-pannon.hu

A kollégium elérhetőségei:

 8800 Nagykanizsa: Zárda u. 7/A. szám 

Tel: 93/502-908; 0630/136 7717

A beköltözés időpontja: 

2023. szeptember 03. (vasárnap) 14.00-22.00 óra között

vagy 04. hétfő 10.00 – 18.00 között

A bentlakás szabályainak betartása mindenkire nézve kötelező érvényű, ezért kérlek, hogy a beköltözéskor átvett szabályzatokat majd figyelmesen olvasd át. A kollégiumban a házirend és fegyelmi kódex szabályainak betartatásáért a hallgatói nevelőtanárok felelnek, akik mindemellett segítik a zavartalan kollégiumi élet szervezését is.

Néhány hasznos tudnivaló:

• A kollégiumban napi 24 órában portaszolgálat és kártyás beléptető rendszer működik.

• A kollégiumba történő belépésre a kollégiumi belépőkártya felmutatásával válsz jogosulttá.

• A kollégiumi díj befizetése az alábbiak szerint történik:

– államilag finanszírozott férőhelyre felvett hallgatók a térítési díjat (14.000 Ft/fő/hó) a bentlakási szerződésben meghatározott időpontokig a Neptun-rendszeren keresztül, átutalással fizetik,

– költségtérítéses férőhelyre felvett hallgatók a térítési díjat (25.650,- Ft/fő/hó) 

• A kollégiumban a szobák takarításáért az ott lakók felelnek. A szobarendet, illetve az esetleges károkozást a hallgatói nevelőtanárok meghatározott időközönként ellenőrzik.

• A kollégiumi beköltözéshez célszerű saját ágyneműről gondoskodnod.

• Ha javítási, karbantartási problémát észlelsz, azt a portán jelezd, a hiba gyors elhárítása érdekében.

• A kollégiumi szobádban 07-22 óra között térítésmentesen fogadhatsz látogatót, akinek belépéskor a portán hivatalos irattal kell igazolnia magát. Éjszakai tartózkodás esetén (a látogatási idő lejárta után) a saját szobádban elhelyezett PEN hallgató látogató hallgató 2000 Ft/éj, egyéb vendég 3000,- Ft/éj szállásdíjat fizet.

• A kollégium épületében – a jogszabályi előírásoknak megfelelően- a dohányzás tilos.

• A kollégium szolgáltatásait (társalgó, klubhelyiség, mosógép, a portán kölcsönözhető eszközök) minden hallgató köteles körültekintéssel használni.

• A szobákban tilos nagy teljesítményű hőkészülékeket használni (pl. mikrohullámú sütő, rezsó, merülőforraló, hősugárzó). Szobánként 1 db hűtő használatára van lehetőség. Egyéb elektromos eszköz (pl. hajszárító) behozatalát, az érintésvédelmi szabványosságának ellenőrzése miatt, a beköltözéskor a portán jelezni kell.

• A kollégiumban ingyenes WiFi is elérhető, ennek sebessége viszont korlátozott.

• A kollégiumban számos öntevékeny hallgatói közösség működik, ami kiváló lehetőséget kínál a hallgatói élet tartalmasabb megélésére. Csatlakozz Te is hozzánk, várunk szeretettel!

További kérdéseiddel keresd bátran hallgatótársaidat, munkatársaimat.

Nagykanizsa, 2023. április 3.

Bali Judit    kollégiumvezető