Pannon Egyetem Nagykanizsa

Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ

HU EN
×

HUHR/1901/2.1.2/0074 “AT@AT.CB – „Active Tourism meets Advanced Technology in Cross-Border Area”

Projekt címe: HUHR/1901/2.1.2/0074 “AT@AT.CB – „Active Tourism meets Advanced Technology in Cross-Border Area”

Projekt leírása:

A projekt általános célkitűzése: A kulturális és természeti örökség aktív védelmének ösztönzése a hagyományos értékeken alapuló turisztikai termék fejlesztése révén, továbbá fejlett technológiák bevezetése, az aktív turizmus elveinek korszerű technológiákkal való bemutatása, a látogatók kezelése.

Cél a határokon átnyúló kulturális és természeti örökség integrálása közös határokon átnyúló idegenforgalmi termék fejlesztése révén. Cél továbbá az új turisztikai koncepciók kifejlesztése, amelyek nagy részét a határokon átnyúló térség kulturális és természeti örökségén alapuló ICT támogatja. Célunk továbbá a lakosság, a látogatók természet-tudatosságának növelése.

A projektben két látogatóközpont jön létre Csurgón és Varasdon, amelyek a modern kor eszközeit felhasználva teszik interaktív módon látogathatóvá a két régiót. Szerződés típusa: Támogatási szerződés.

Ezen túl a projekt az oktatásra is irányul. Tekintettel a célcsoportok különböző típusaira és szükségleteikre, az előrejelzések szerint két különböző típusú oktatásra lesz szükség. Ez az oktatás kevert modellen alapul – a klasszikus tantermi oktatás és az e-learning módszerek kombinációja. Az oktatás ilyen megközelítése lehetővé teszi a két ország érdekeltjei közötti szorosabb együttműködést és információcserét.

Projekt időtartalma: 2021.01.01 – 2022.12.31

Projekt összköltsége: 900 000 Euró

Főpályázó: Varasd megye

Konzorciumi partnerek:

Pannon Egyetem,

Csurgó Város Önkormányzata

Varasd Megye Turisztikai Testület

Szakmai vezető, PM, pénzügyes elérhetőségei: