Pannon Egyetem Nagykanizsa

Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ

HU EN
×

Digitization of Higher Education for Renewable Energy Systems in Europe

Projekt címe: 2021-1-BG01-KA220-HED-000032149- “Digitization of Higher Education for Renewable Energy Systems in Europe”

Projekt leírása:

A „HED-RES-EU” projekt általános célja a megújuló energiával kapcsolatos oktatás minőségéhez hozzájáruló kísérleti és innovatív oktatási módszerek kidolgozása és átadása, annak érdekében, hogy áthidalja a megújuló energiával kapcsolatos szakismeretek iránti növekvő ipari kereslet és a munkaerőpiacon jelenleg rendelkezésre álló készségek közötti szakadékot. A projekt keretében kidolgozásra kerül egy akkreditált megújuló zöld energia tananyag, amelynek keretében egy e-learning platform kerül kifejlesztésre online és személyes képzések támogatására a partnerországokban. A fentieken túl kidolgozásra kerül egy ún. Európai Megújuló Zöld Energia Kézikönyv a hallgatók számára a Pannon Egyetem vezetésével, amely bemutatja a megújuló energiaforrások típusait, amelyek olyan természetes anyagokból származnak, mint a hulladék, a napenergia, a szél, a geotermikus energia stb. Mindezek mellett pedig különböző helyi és nemzetközi rendezvények keretében kerül népszerűsítésre a projekt. 

Szerződés típusa: Partnerségi megállapodás

Projekt időtartalma: 2021.011.01-2024.04.30

Projekt összköltsége: 309 668,00 EUR

Főpályázó: Trakia Egyetem/Trakia University

Konzorciumi partnerek:

Bolgár Ipari Szövetség – Bolgár Vállalkozók Szövetsége (BIA/ Bulgarian Industrial Association – Union of the Bulgarian Business (BIA)