Pannon Egyetem Nagykanizsa

Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ

HU EN
×

A PEN hallgatói és a Megújuló Energiaforrások Kutatócsoport munkatársai Törökországban

A Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ hét hallgatója és három kutatója, ill. oktatója törökországi tréningen vett részt október 15-től 21-ig.

A „HED-RES-EU” – A MEGÚJULÓ ENERGIARENDSZEREK FELSŐOKTATÁSÁNAK DIGITALIZÁLÁSA EURÓPÁBAN című projekt a magyar fél mellet egy bolgár (Trákia Egyetem) és két török egyetem (Çanakkale Onsekiz Mart Egyetem, Balikesiri Egyetem) és egy-egy észt (Phasegrowth), olasz (FORTES) és bolgár (Bolgár Ipari Szövetség) szervezet együttműködésében valósul meg. A projekt fő célja a megújuló energiaforrások hasznosításával kapcsolatos oktatás fejlesztése, az igények felmérése, új, modern tananyagok kidolgozása. A partnerek újszerű megközelítéssel igyekeznek a tananyagfejlesztés során figyelembe venni a változó munkaerő-piaci elvárásokat, a naprakész tudományos ismereteket, illetve üzleti modelleket és a kor követelményeinek megfelelő oktatási eszközöket, módszereket és kompetenciákat.

A Balikesirben lezajlott tréningen a projektpartnerek által kidolgozott tananyagok tesztelésére került sor. A négy résztvevő egyetem diákjaiból álló hallgatóság mintegy ízelítőt kapott a kidolgozott tantárgyakból, illetve kurzusokból: előadásokon vett részt, és csoportos feladatokat oldott meg, esettanulmányokat dolgozott ki a program részeként. A képzés bemutatott elemeit a hallgatók, illetve résztvevők helyben értékelték, így nyújtva értékes visszajelzést a partnereknek az elvégzett projektmunkáról.

A balikesiri szervezők jóvoltából a nemzetközi társaság tanulmányi kirándulás keretében megismerkedhetett a 25 000 hallgatóval büszkélkedő Balikesiri Egyetemmel és a megújuló energiák oktatására használt laborjaival és egy olyan közeli településsel is, ahol 3000 otthont fűtenek geotermikus energia segítségével.

A „HED-RES-EU” – A MEGÚJULÓ ENERGIARENDSZEREK FELSŐOKTATÁSÁNAK DIGITALIZÁLÁSA EURÓPÁBAN című projekt az Erasmus+ program finanszírozásával valósul meg a 2021–2024 közötti időszakban.

Nemzetközi hallgatói csapat
Prezentáció
PEN csapat