Pannon Egyetem Nagykanizsa

Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ

HU EN
×

4Torony

Cím:
Four towers – virtual route of history, culture and tradition linking the area between Nagykanizsa, Kaposvár, Koprivnica and Čakovec.

A pályázat fő célja
A régmúlt hagyományainak és az elmúlt idők gazdag tudásának kevés szerep jut a mai társadalomban. Ezen próbál változtatni az öt partner közreműködésében megvalósításra kerülő 4 torony projekt azáltal, hogy a különböző akciók keretében felhívja a figyelmet a magyar-horvát határtérség helyi termelőinek kiváló munkájára, ezzel is megakadályozva azt, hogy ezen hagyományok és tradicionális termékek feledésbe merüljenek. A projekt partnerek egy tematikus útra fűzik fel e helyi termelőket, továbbá számos neves és nagy rendezvény alkalmával lehetőséget biztosít számukra, hogy az általuk előállított termékek itthon és a határ túloldalán is bemutathassák, árulhassák.
A projekt legfőbb célja ezért egy olyan termelői adatbázis létrehozása, mely segítséget jelent a rendezvényszervezőknek, a térségbe látogatóknak, de akár a helyi lakosoknak is, hogy könnyedén megtalálják és felfedezhessék ezen a helyi értékeket.
A projekt során kialakításra kerül a 4 torony márka is, mely a helyi termelők népszerűsítésében nyújt segítséget: különböző kiadványok, térképek, mobil alkalmazások, útjelzések és információs táblák készülnek a helyi termelőket felfűző tematikus út hirdetése érdekében.
A projekt eredményeként egy közös márkanév alatt futó, virtuális tematikus út kerül kialakításra, mely a összekapcsolja a két ország helyi és történelmi értékeit, ezáltal is hozzájárulva ezen tradíciók fenntartásához és népszerűsítéséhez, határ menti kulturális interakciók továbbfejlesztéséhez.

Partnerek:
Nagykanizsa MJV Önkormányzata
Kaposvár Önkormányzata
Turisztikai Hivatal – Kapronca
Turisztikai Hivatal – Csáktornya
Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusz

Projekt összeg:
341.703,43 EUR

A projekt weboldala:
4torony.uni-pen.hu